Media

 

För mediakontakter maila info@manhoover.com info@thezoo.se alternativt ring +46736428082 eller A&R Anders Korpi på Universal music publishing anders.korpi@umusic.com

 

 

Pressreleaser

 

Pressrelease svensk

Pressrelease english

 

 

Bilder

 

Skivomslag We can’t wait

Singelomslag Stay until the morning

Pressbild 1

Pressbild 2

Pressbild 3

Pressbild 4

 

 

Videos

 

 

 

 

 

The Zoo startades för några år sedan av bandets låtskrivare Albin och David. Soundet var då någon form av utflippad electro-punk. Med tiden blev låtarna mer gitarrbaserade, dock behölls energin och låtarnas direkthet. Giri och Haze, vilka Albin hade spelat med i ett flertal andra band, anslöt sig till bandet och flera lyckade spelningar genomfördes på Stockholms klubbar.

 

När ett par av The Zoo’s demos under en tid började spelas flitigt på radio hörde flera skivbolag och musikförlag av sig till The Zoo. Bandet valde att samarbeta med Universal Music Publishing och sedermera även med sig själva i det egna bolaget Manhoover Records. The Zoo har under tiden med inspelningen av debutalbumet även medverkat i morgon-TV och blivit föremål för reportage i musikprogram i TV4.

 

"Man är alltid på jakt efter att skriva den ultimata 3-minuterspoplåten" säger The Zoo som är stora fans av 60-talets låtskrivartradition. Albin, David, Giri och Haze har tidigare turnerat flitigt i Sverige och utomlands med andra band och artister. Tillsammans har de gjort flera tusen spelningar vilket givit en stor rutin. Dock är det med det egna bandet The Zoo som energin och viljan att möta publiken blir som störst.

 

The Zoo består av Albin Johansson på sång och gitarr, David Eriksson på gitarr och orgel, Andreas Giri på bas och Hans ”Haze” Sjölander på trummor.

 

 

 

 

 

 

thezoo.se © 2009 • manhoover.com • myspace.com/thezooworld

 THE ZOO