Om bandet

 

Manhoover Records och Universal Music Publishing presenterar The Zoo

 

The Zoo släppte sin debutskiva "We Can´t Wait" 1 mars 2009. Första singeln "Stay Until The Morning" spelades på P3 i över två månader och Nöjesguiden kallade The Zoo i en recension av skivan för "nordens bästa powerpopband". Debutskivan har även fått höga betyg i annan media såsom Zero magazine och Groove och har spelats flitigt på lokal radio runt om i landet.

 

The Zoo startades för några år sedan av bandets låtskrivare Albin och David. Soundet var då någon form av utflippad electro-punk. Med tiden blev låtarna mer gitarrbaserade, dock behölls energin och låtarnas direkthet. Giri och Haze, vilka Albin hade spelat med i ett flertal andra band, anslöt sig till bandet och flera lyckade spelningar genomfördes på Stockholms klubbar.

 

När ett par av The Zoo’s demos under en tid började spelas flitigt på radio hörde flera skivbolag och musikförlag av sig till The Zoo. Bandet valde att samarbeta med Universal Music Publishing och sedermera även med sig själva i det egna bolaget Manhoover Records. The Zoo har under tiden med inspelningen av debutalbumet även medverkat i morgon-TV och blivit föremål för reportage i musikprogram i TV4.

 

"Man är alltid på jakt efter att skriva den ultimata 3-minuterspoplåten" säger The Zoo som är stora fans av 60-talets låtskrivartradition. Albin, David, Giri och Haze har tidigare turnerat flitigt i Sverige och utomlands med andra band och artister. Tillsammans har de gjort flera tusen spelningar vilket givit en stor rutin. Dock är det med det egna bandet The Zoo som energin och viljan att möta publiken blir som störst.

 

The Zoo's debutalbum kommer att släppas i Japan i augusti 2009.

 

The Zoo består av Albin Johansson på sång och gitarr, David Eriksson på gitarr och orgel, Andreas Giri på bas och Hans "Haze" Sjölander på trummor.

 

Kontakta The Zoo

info@manhoover.com

info@thezoo.se

A&R Anders Korpi at Universal music publishing anders.korpi@umusic.com

 

 

 

Medlemmar »

 

 

Albin Johnsson

 

Sång & Gitarr

 

David Eriksson

 

Gitarr & Synthar

 

Andreas Giri

 

Bas

 

Haze Sjölander

 

Trummor

thezoo.se © 2009 • manhoover.com • myspace.com/thezooworld

 THE ZOO